Pārtikas Blog

pārtika, marķējums, uzturvērtība, xpert.lv

Kādas uzturvielas būtu interesantas analīzei pārtikas produkta sastāvā?

leave a comment »

Analizējot produktu no veselīga uztura viedokļa un pētot tā sastāva uzturvielas būtu interesantas šādas sastāva ķīmiskās vielas:

enerģija cinks vitamīns A – retinols
tauki dzelzs vitamīns B1 – tiamīns
olbaltumvielas fosfors vitamīns B12 – kobalamīns
ogļhidrāti jods vitamīns B2 – riboflavīns
piesātinātās taukskābes kalcijs vitamīns B3 – niacīns, nikotīnskābe
trans taukskābes kālijs vitamīns B5 – pantotēnskābe
mono nepiesātinātās taukskābes magnijs vitamīns B6 – piridoksīns
poli nepiesātinātās taukskābes mangāns vitamīns B7 – biotīns (vitamīns H)
sāls nātrijs vitamīns B9 – folskābe
šķiedrvielas holesterīns vitamīns C – askorbīnskābe
cukuri varš vitamīns D – kalciferols
polioli fluors vitamīns E – alfa tokoferols

Written by FoodLab

Septembris 16, 2010 plkst. 21:03

Komentēt

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Mainīt )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Mainīt )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Mainīt )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Mainīt )

Connecting to %s

%d bloggers like this: