Pārtikas Blog

pārtika, marķējums, uzturvērtība, xpert.lv

Veselīgs uzturs un higiēna

leave a comment »

Parasti visi uzskata ka veselīgs uzturs un higiēna ir divas dažādas lietas, taču no sabiedrības veselības viedokļa zināšanas par higiēnu ir viens no veselīga uztura stūrakmeņiem, jo tieši pārtikas higiēna sākotnēji nodrošina kvalitatīvu pārtiku. Daudz tiek spriests par pārtikas ķīmisko piesārņojumu, nodrošinājumu ar uzturvielām, to sabalansētību taču nereti tiek aizmirsts pagājušā gadsimta bieds – mikrobioloģiskais piesārņojums, kurš dēļ nepietiekamības vērības pievēršanas ātri noved pie saslimstības ar pārtikas infekcijām pieauguma.

2005. gada 14. jūnija Ministru Kabineta noteikumos Nr. 409 „Pārtikas apritē nodarbināto personu profesionālās kvalifikācijas prasības” 6. punktā ir noteikts, ka darbinieks, uzsākot darbu pārtikas uzņēmumā, noklausās piecas stundas garu mācību kursu „Minimālās higiēnas prasības pārtikas uzņēmumā”, kuru tas atkārtoti noklausās reizi divos gados. Šo pašu noteikumu 11. punktā ir noteikts, ka darbiniekam, kurš uzņēmumā vada pārtikas nekaitīguma nodrošināšanas sistēmu, nepieciešams dokuments, kurš apliecina darbinieka zināšanas pārtikas nekaitīguma nodrošināšanā.

Written by FoodLab

Septembris 16, 2010 plkst. 21:57

Komentēt

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Mainīt )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Mainīt )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Mainīt )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Mainīt )

Connecting to %s

%d bloggers like this: